L'escut de Salou

Anar a un gran parc temàtic és una bogeria. A mi em crea estrès. A Catalunya així gran, gran, tenim el Port Aventura. Parc temàtic, aquàtic, accés a platges, golf, hotels ... puta bogeria. És enorme. Va ser el primer gran parc temàtic del Regne d'Espanya i a diferència d'altres, aquest presenta beneficis en el seu compte de resultats. 

 
Imatge de Port Aventura, el millor parc temàtic d'Europa. | Cedida

 

El parc es troba entre els municipis de Salou i Vila-seca. Es va inaugurar el 1995, però si ho hagués fet sis anys abans el parc només es trobaria en el municipi de Vila-seca, anomenat llavors Vila-seca de Solcina o Vila-seca dels Olzina.

Seria així ja que Salou va aconseguir separar-se de Vila-seca el 1989. Vila-seca, suposo que amb ressentiment, van canviar el nom del municipi a Vila-seca i Salou, tot i que Salou ja no formava part del territori. El 1994 van entrar en raó i van passar a anomenar-se només Vila-seca.

Imatge del monument de Jaume I de Salou. | SalouDiari.cat

 

Avui us presento l'escut de Salou. Anomenada Salauris en època dels romans, va ser un important port, va seguir sent-ho durant la Corona d'Aragó, i avui continua essent important, però ara com a centre turístic. Ja ho era abans de l'arribada de Port Aventura. Dos anys després de la secessió de Vila-seca, Salou va adoptar un escut d'armes. Aquest és el seu blasonament:

Escut de Salou: d'atzur, un vaixell d'or envelat d'or amb quatre pals de gules, acompanyat al cap d'una torre d'argent oberta. Per timbre una corona mural de vila. | Xavier Garcia

 

Escut caironat: d'atzur, un vaixell d'or envelat d'or amb quatre pals de gules, acompanyat al cap d'una torre de plata oberta. Per timbre una corona mural de vila.

La torre fa referència a la construcció més antiga de Salou, la "torre vella". El vaixell amb el senyal real al·ludeix a un fet històric. El 1229 des del port de Salou, al costat dels ports de Cambrils i Tarragona, va salpar l'armada de Jaume I cap a Mallorca en una croada amb la finalitat de destruir el poder almohade a Balears. I ho van aconseguir.

 

Podeu trobar l'apunt original aquí, extret del blog Dibujo Heraldico de Xavier Garcia


Comentaris

envia el comentari